Welkom
 
 

 Faciliteiten in de Riggel   |   Impressum

Energieneutraal:

De Riggel is vanaf 2019 volledig energieneutraal. U bijeenkomst, partij of feest vindt dus plaats in een verantwoorde omgeving/gebouw. We beschikken over een 4-tal warmtepompen met hoge EER waarde waardoor zeer zuinig met elektriciteit word omgegaan. Daarnaast is er onze wamrtepompboiler voor de warmwater voorziening. Om voor al deze hoogwaardige apparaten in elektriciteit te voorzien beschikken we over bijna 130 zonnepanelen. Goed voor bijna 26MWh/jaar.

Podia:
De Riggel beschikt over een uniek semi-demontabel toneel waarbij gebruik wordt gemaakt van een opklapbare buhne.
Het toneel heeft een oppervlakte van 25 m2. Indien geen toneelvoorstellingen o.i.d. wordt deze oppervlakte bij de grote zaal betrokken d.m.v. het opklappen van de delen, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de vierkante meters. Het toneel is in 2007 gerenoveerd en voorzien van velourse gordijnen.
De Riggel beschikt ook over een mobiel podium in 6 delen van totaal 12 m2. Dit podium kan overal in het gebouw of daarbuiten worden gebruikt.

Lichtinstallatie:
De Riggel heeft in 2012 de lichtinstallatie vervangen en vernieuwd waarbij we enkel LED verlichting hebben gebruikt.
Alle TL verlichting in het gebouw is LED. Tevens zijn de toneel/podia verlichting geprofessionaliseerd naar hoogwaardige LEDlampen van 120watt RGBA.
Voor feesten en partijen hebben we een uitgebreide disco/feest LEDlichtinstallatie verdeeld over 4 punten in de grote zaal.
Om een goede sfeer te creëren tijdens feesten of bruiloften hebben we gekozen voor een grote draaibal met 4 Powerleds.
Alle bovenstaande verlichtingseenheden zijn centraal te bedienen.

Capaciteit: Grote zaal:
In onze grote zaal is plaats voor maximaal 160 personen. Hierbij gaan we uit van een avond of middag met een kleine of geen (muziek)band. Met een grote band zal deze gebruik maken van ons groot podium waardoor de capaciteit met 30 personen zal zakken bij volledige vulling met zitplaatsen.
De grote zaal is door middel van een ingenieuze scheidingswand te verdelen in 2 ruimten waarbij deze voor kleinere groepen of partijen knusser aandoet.
Serre:
In de in 2010 aangebouwde serre biedt De Riggel plaats aan 50 personen, de serre is bij de zaal te betrekken. In de serre is een geluidsinstallatie aanwezig alleen is deze alleen aangesloten op het microfoonsysteem.
In onze gezellige serre kunt u in onze lounge, incl. loungeseats, genieten van uw versnapering.
Kleine zaal:
In onze kleine zaal/foyer is plaats voor maximaal 15 personen.

TV en HD BEAMER:
MFC de Riggel beschikt over een groot projectiescherm in de grote zaal(200inch!), welke kan aangesloten worden op een pc, laptop of televisie. De Riggel beschikt over een mobiel breedbeeld tv (107cm) zodat u overal in het gebouw uw presentatie o.i.d. kunt tonen.
Presentatie: De full HD 3d beamer is uitermate geschikt om beelden in topkwaliteit te presenteren.

Muziek- en omroepinstallatie
De grote zaal beschikt over een 5.1 muziek installatie welke is aangesloten op een PC. D.m.v. een touchscreen Windows10 systeem kan achtergrondmuziek worden afgespeeld of gebruik worden gemaakt van YouTube, internetmuziek of Radio. Tevens is een DVD speler in dit systeem aanwezig.
In de grote zaal en de serre is een omroepsysteem aanwezig inclusief draadloze microfoon.

FREE WIFI
U kunt in de Riggel gratis gebruik maken van snel 300Mbps internet.

ENTREE en Minder Validen
MFC de Riggel is rolstoel (mindervalide) vriendelijk, zo beschikken we over een entree met dubbele automatische schuifdeuren en een goed invalidentoilet. Alle toegangen m.u.v. serre zijn rolstoelvriendelijk.
De Riggel beschikt in 2014 over een apart rokersgedeelte welke is overdekt.

PIN
In de Riggel is er de mogelijkheid om te betalen met uw pinpas of creditcard.

Peuteropvang
In de Riggel is sinds 1984 peuteropvang de Ukkies gevestigd. Leidsters zijn Diana Luth en Carla Brouwer. Peuteropvang heeft een inloop vanaf 8.30 uur op elke maandag-,woensdag- en donderdagochtend. Maandag en donderdag is de opvang geopend tot 11.45 uur en woensdag tot 12.00 uur.  U kunt hun telefonisch bereiken door met telefoonnummer 06 4062 6965  te bellen.

AED Defibrillator
Wij beschikken over een eigen Externe Defibrillator welke kan worden gebruikt in noodgevallen bij hartfalen. Dit apparaat vindt u in onze veranda, aan de buitenzijde, rechts van de hoofdingang.

 

Impressum van de Riggel!